.

18 oktober 2009

Vilken härlig dag vi haft!

Vaknade lagom tidigt idag och mådde bra!

Humle & Dumle har legat som klistrade vid mej inatt. Dumle under täcket och Humle vid fötterna. De brukar oftast inte komma alls till mej förrän på morgonkvisten och då brukar de väcka mej. Men i natt har de legat och gosat och jag som älskar detta bara njöt! Jag drömde om skogen och att jag låg i mossan och solade mej. Tror det berodde på att jag hela natten hade näsan i Dumles päls och att han luktar mossa! Hahaha...

Världen var alldeles vit av rimfrost när jag gick upp och jag undrade hur det skulle gå för katterna ute idag. Hur snabbt får de tjockare päls? Fryser en katt? Jag tycker att de redan efter 2 dagar ute är både mjukare och glänser mer. Kan det stämma?
De gick ut, tittade på mej, avvaktade när det blev kallt om tassarna och sen bar det sakta iväg över klipporna. Jag gick in och stängde dörren. Den var ju öppen hela dagen igår så det var med gnuttan ångest kan jag säja.

-----------------------------------------------------------------------------

Nille och jag tittade på Ernst Kirchsteiger i somras på TV och då satte han upp en så cool vägg i ett litet hus på ön Garpen. Vi hade bestämt att vi skulle sätta upp en sån brädvägg i köket idag. Nille grundmålade alla brädor igår så efter frukost var det bara att köra igång.

Vi bankade så grannarna undrade vad vi gjorde. Till och med Dumle var tvungen att komma hem och se så allt gick rätt till.



Nille som är mästare på att sätta allt snett fick till detta riktigt bra!! Vi är otroligt nöjda! Jag är stolt över dej Darling!


Eftersom det gick så himla bra för Nille i köket passade jag på att kolla vad katterna gjorde. Humle jagade flugor i vanlig ordning. Dumle däremot... hahaha... han har fått jobb som puckkalle! Jo det är alldeles sant! Killen mittemot tränade skott på mål med klubba och en herrans massa puckar. Detta hade hållit på en stund när jag kom ut för grannarna skrattade gott åt Dumle och berättade att han först legat mitt i skottlinjen. Sen hade de lyft undan honom en 20 gånger. När jag kom ut hade han fattat galoppen. Han låg på sidan och när pucken for iväg stack han som ett skott och hämtade puckarna. Jo med olika bra resultat så klart. Men de flesta kom tillbaka. Hahaha... jag som trodde vi skaffat en katt. Grannen sa: "Han är ju som en hund. Han går fot, lyder och apporterar!" Hehe... jag är glad att det funkar så bra för dem ute!!
-----------------------------------------------------------------------------
Jag passade på att klippa ner en massa sly och rensa en rabatt. Ja allt orkade jag inte! Jag rensade halva och vände jorden. Jag hittade en liten ros som växte där så den fick vara kvar och även lavendeln. Sen satte jag äntligen mina älskade Clematis!!! Rosor, Lavendel och Clematis trivs ju ihop säjs det. Det blev riktigt fint! Tänkte att de så småningom ska få hänga ner över den tråkiga betongmuren.
När det var gjort var jag trött. Hade alldeles glömt att känna efter.

När allt var undanställt fick jag syn på soffan som jag bar ut från ladan... Just ja... den skulle ju grundmålas... Gissa om jag önskar att jag hade gjort det i köket i Haga nu...
Eftertankens kranka blekhet... Du ska bara se hur snygg den blev mot väggen i köket!
Jo jag målade klart den.... men den behöver målas en gång till...
Kunde inte låta bli att ta kort på mitt vackra betongfat som står på terassen! Kan tänka mej hur vackert det kommer bli till jul!

När det började skymma och tvätten och soffan var inplockade var det dags att ropa in katterna. De kom glatt studsande och luktade härligt! Jag älskar att köra in näsan i dem och pussa halvt ihjäl dem! Humle åt lite men Dumle kraschade i stolen direkt. Så kan det gå när man är Puckkalle!

Nu sitter jag här i mitt vardagsrum. Jag är nyduschad och brasan brinner härligt. Ute i köket har jag en cool vägg och en grundmålad soffa och det är såååå "Shabby Chic". Ute brinner en massa levande ljus och jag vet att mina Clematis äntligen är i jorden och till våren ska de blomma för mej i vitt. I hörnet ligger Dumle kvar och Nille stökar i köket med maten. Förstår du att jag njuter?
"När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där." - Ernst Kirchsteiger







1 kommentar:

Anonym sa...

Vad fint det blir! Duktiga ni är!
/Rasmus