.

30 juli 2009

Checklistan minskar…

Idag är jag trött, grinig och känslig trots att jag hade en underbar dag på havet hela dagen igår.

Tack snälla Claes för en härlig båttur och för att du visade oss ”vår egen” skärgård och Eskils kanal var ju en underbar pärla! Det var precis vad jag behövde!!
Eftersom jag glömde min egen kamera har jag lånat bilder som jag hittade på Google.


Semestern närmar sej sitt slut och jag ska tillbaka till ett jobb som ger mej allt annat än livslust och inspiration att leva… Vet att det är detta som skapar tröttheten i min själ för inte kan man vara trött efter 6 veckors semester?

Nog om det för snart flyttar vi och det ska bli roligt!!

Vi börjar bli klara med lite av varje nu. Vi har inte råd att köpa allt nytt så jag fixade till våra gamla utemöbler. En lugn stund med en kopp kaffe hann vi med innan det var dags att måla det sista på köksstolarna.

Allt utom kökssoffan är målat och det som kan sys är klart. Det är otroligt stökigt överallt men det gör liksom ingenting för då känns det som att vi är på väg.

Häromdagen köpte vi varsin ställbar säng från Kungssängen.


Jag och katterna kommer väl bo i den i höst. Ser mej själv med alla papper utspridda och 2 katter mitt i allt. Vid närmare eftertanke undrar jag om jag någonsin kommer igenom min utbildning om jag studerar i sängen? Får nog köpa mej ett skrivbord…
Någon som har ett tips om ett gammalt fint skrivbord som redan är färdigmålat??
Vilken höst det kommer bli... heltidsjobb, heltidsutbildning och fashionista på nätet. Blir ännu tröttare bara jag tänker på det.
Nu började det regna och åska utanför...
Tror jag tar katterna och går och lägger mej igen!
24 juli 2009

Vitt, vitt, vitt!

Nu har jag öppnat en iskall cider och sitter och njuter på terassen.

Mina händer värker...
Jag har målat, skruvat och sytt om vartannat i 2 dagar nu. Alla saker som ska sys är färdiga iallafall. Nu har jag bara soffan kvar som ska grundmålas och sen målas 3 ggr. Utemöblerna har grundmålats och väntar på sina 3 lager.
Men nu kommer min systerson snart och vi ska ut och röja på stan och lyssna på Sandra som spelar på Avenyn kl. 21.

Kram på er alla...


22 juli 2009

Loppis och bloggresa genom Bohuslän

Idag gick jag upp kl. 8.00 och målade benen till vårt köksbord.
Ville bli klar så jag kunde måla dem en sista gång ikväll sen åkte vi på äventyr i Bohuslän.

Nille hade lagt upp en rutt som vi försökte följa… Hehehe…

Först hade vi Yllenes Loppis i sikte och var lätt som en plätt att hitta.


Det låg alldeles underbart vid skogsbrynet oh jag såg redan på avstånd att detta helt klart var i min smak. Till min förtvivlan var det stängt och skulle inte öppna förrän kl. 16.00.
Det var så vackra omgivningar så vi tog en liten promenad och när vi kom tillbaka rullade en bil in på gården. Det visade sej vara dottern i huset. Hon hade bråttom till någon avtalad tid men öppnade ändå för oss, både stuga och garage, och var hur gullig som helst. (Hon prickade förvånansvärt rätt på min dialekt. Jag som inte tycker att jag låter så mycket på Falköpingska längre efter 8 år i Göteborg…) Vi hittade en massa trevliga saker till mycket bra priser och en del av dessa fick jag med mej hem. När vi var på väg att åka kom det en bil till…
Undrar om dottern någonsin kom iväg till det som väntade?

Hit kommer jag åka fler gånger och hoppas även att få träffa Elizabeth nästa gång.
Nu var det dags att åka till det mysiga Heestrand. Vi kom in och jag fastnade i den lilla entrén. Det var ju så himla mycket att titta på! Nille gick raka vägen in och kom tillbaka och sa ”En snabb blick och detta verkar vara ytterligare ett ställe i din smak Len.” Och jo… det var det! Här fanns det också massor av underbara ting och jag fick med mej lite smått och gott härifrån med. I ett hörn av butiken stod det en liten säng med ett underbart överkast… och en svart katt!! Tyvärr gick den innan jag hann fånga den på bild. Åter igen kan jag bara hålla med Ernst…


"När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där." - Ernst Kirchsteiger


Nu var vi riktigt hungriga!! Dags att se om det inte fanns en underbar restaurang med härlig utsikt någonstans. Jodå inte långt från butiken låg Skalhuset i Slottet. Härligt namn va? Det var skaldjursvecka och jag förklarade vänligt att då kunde vi tyvärr inte stanna och äta. ”Är du allergisk” frågade hon. ”Nej jag äter skaldjur” svarade jag. ”Jag ska fråga kocken om han inte har någon fisk” säjer hon. Jag blir lätt generad och förklarar att jag inte äter något som levt i havet. Vad trodde jag att Skalhuset skulle servera? Kyckling? Biff? Äggskal?
Det är inte lätt när man är född i Sveriges kotätaste kommun!!

Dagens läxa: Fråga inte vad de serverar på en restaurang där namnet skriker ut menyn!!

Fortfarande hungriga åkte vi vidare till Hamburgsund. Vad vi åt där och vart är inte ens värt att nämna... Jo förresten! Överkokt pasta och någon vidrig kycklinggojs med en kycklingbit i och dessutom fick vi betala 194:- oss båda. Nämnas kan att vi satt väldigt nära färjan över till Hamburgö…

Något mycket trevligare var den loppis som skolan i Hamburgsund anordnat. Än en gång kom jag ut med lite nyttigheter… *host host*
Dags att fara vidare och denna gången villade vi bort oss rätt bra innan vi kom fram till Stinas butik i Ytter Restad. Jag trodde verkligen att vi kommit fel när vi körde in på Stinas gård men hon mötte oss så vänligt trots att det egentligen inte var öppet. Lika fint som hon hade det, lika stor upplevelse var det att möta Stina själv. Vilken härlig liten kvinna! Har ni möjlighet så åk dit och kan ni inte det så gå in på hennes blogg eller på svärdotterns webbutik Ellis Corner. Stina har en del som man kan köpa i webbutiken också.
Gissa vad?
Nille lättade plånboken här med.
Här har jag lånat några bilder från bloggen över en del av mina fynd.


Uttröttade men glada åkte vi till Vävra Keramik, som ligger mycket nära Stinas butik, och fikade. Karin (en gammal kollega) tog glatt men förvånat emot oss. Hon hade bakat så mycket gott och kaffet satt som en smäck!

Grattis Karin för att du tog steget rakt ut i det okända för att följa en dröm!
Du är värd ALL min beundran!

Dagen är ni till ända. Jag ska bara måla benen till köksbordet och sen får jag nanna gott och drömma vidare om mitt lilla hus.
Jag har samlat dagens samlade fynd på en bild.
Vad tycker ni?
För er som känner oss...
Ser ni lådan med texten BÄRS?
Jo Nille har ju ett företag som heter ALLT OM MALT.
Shabby chic har spridit sej ända in till hans öl.
Gissa vad han tycker om detta?
Hahaha... skrattar så tårarna rinner!20 juli 2009

Linneskåpet - eller resan till landet Narnia

Igår kväll satt jag och slöglodde på TV.
Det var nån krigsfilm, "We were soldiers" tror jag den hette. Rätt bra film men inte riktigt min genre så jag drömde mej bort till Uggledal igen. Med hakan i handen, uppkrupen i soffhörnet, med 2 katter i knät (fortfarande med tratt över skallen ja) njöt jag av att gå genom rum för rum och placera våra saker. En och annan pion eller ros i en skir vas på någon vit möbel såg jag nog oxå.

Mitt i en vansinnigt blodig krigsscen vaknar jag till liv och inser att vi MÅSTE ha ett linneskåp! Detta går inte! Var ska jag ha mina dukar och gardiner? Ja jo på borden och i fönstren men jag menar de som jag inte använder just för tillfället alltså. Dessutom har jag ingenstans att ha mina underkläder... Jag tittade på Nille som satt bredvid, helt inne i filmen, och sa " Jag vet vad vi ska ha för linneskåp!" Han tittade på mej med förvånad blick. "Men Len... sa vi inte att vi skulle ha..." Innan han hann fortsätta gick jag och tog fram en av våra gardiner och gick ut i hallen. Nille vet vid detta laget att det är lika bra att följa med för han får inte en lugn stund förrän jag fått visa vad jag menar.

I hallen har vi 2 underbara gamla fönster från Mönarps gård utanför Falköping. Ja jag har inte slitit ut dem ur sina karmar utan köpte dem när de rev huset. De har bara hängt på en tom vägg och sett bedrövliga ut. " Titta här" sa jag. "Om man sätter tyget bakom och gör dörrar av dessa fönster och bygger ett skåp så har vi ett underbart originellt linneskåp." Nille gick och hämtade papper och penna direkt. Den stackarn' såg inte heller slutet av filmen...
Idag har vi varit på ByggMax och handlat brädor till vårt nya linneskåp som Nille bygger på just precis nu faktiskt. Resan började inte helt normalt om vi säjer så...

Jag hade missat ett samtal från Tina på mobilen så under tiden Nille gick och hämtade bilen ringde jag upp henne. Jag hade knappt kommit ut på gatan förrän Nille svängde intill med bilen. Värst vad han har bråttom tänkte jag och klev in. Jag fortsatte prata på glatt med Tina och vänder mej mot Nille för att hälsa från henne. Där sitter INTE min man utan en främmande människa som ser ut som en fågelholk i ansiktet!! Jag säjer "Förlåt mej!" och kliver ur bilen som om inget, absolut inget, hänt. Hade gatan varit folktom hade jag skrattat rakt ut. Ett sånt där riktigt Lengarv!!! Jag skulle tagit vägen genom linneskåpet till landet Narina istället. Det kanske hade varit lugnast så för alla?

Dagens läxa: Se in i bilen innan du sätter dej i!!

Konstig känsla att komma in på ett ställe där jag är så handfallen. (ByggMax alltså, inte i en annan mans bil.) Inte för att jag inte vet eller kan utan för att allt sitter på 2 meters höjd (Len 164 cm) och är så himla otympligt, långt och tungt. Jag var alldeles handikappad när Nille sprang omkring och drog i brädor och mätte och räknade. En man stod och tittade roat på oss för jag gnällde nog en del om att allt detta skulle målas. När Nille tillslut gick med på att vi skulle köpa grundmålade brädor log han lite snett. När jag exakt 4 sekunder senare bröt en nagel ända in till köttet mot en bräda och klagade högljutt över detta tittade han medlidsamt på min man... Hehehe!! Billdalshäxan är återigen i sitt esse!

Nu är iallafall bygget i full gång och skruvdragaren går för högvarv och hjälp har han som synes.

Att han sen mätt fel och måste såga om ALLA brädor kan ju bara vara mitt och mina naglars fel eller hur? *ler brett*

Denna blomlåda hittade vi i en container för 150:- på en antikhandel precis bredvid ByggMax.

Cool va?

När vi kom hem och hade burit in allt hade jag fått ett paket från Idemakeriet. Gissa om jag blev lycklig! Det jag beställt var så fint och precis så som det såg ut på bilderna på webben. Här får du ett smakprov på några av de saker jag köpte. Bilderna är lånade från Idémakeriets egen hemsida.Tack snälla Gerda för fina saker till ett fantastiskt pris!!


19 juli 2009

Shabby Chic

Jag har länge, LÄNGE längtat efter att få bo i hus!

Tänk att få göra precis vad jag vill utan att behöva be om lov. Ja, jo Nille frågar jag så klart… Jag har aldrig trivts i lägenheten där vi bor nu. Den är så fruktansvärt mörk och jag som älskar att odla och påta i jorden har sett på medan växt efter växt bara dött i mina fönster. Det finns säkert de som tycker att jag borde vara glad som fick lägenhet så smidigt mitt i underbara Haga i Göteborg och det är jag verkligen. Jag är mycket tacksam och det är just det läget som gjort att vi stannat här längre än vad som varit nyttigt för min själ. En annan bidragande orsak är att män är från Mars och kvinnor från Venus och att det i vårt fall visserligen är helt tvärtom hör inte hit och är dessutom en helt annan historia.


När vi hittade vårt underbara lilla hus (läs parhus och bostadsrätt) var det som om himlen öppnat sin famn. Nille och jag gick uppför den lilla Bullerbygatan och blev alldeles tysta. Hur kunde något så vackert ligga så nära Göteborg? Det var ju som att komma in i en värld av Astrid Lindgren. När jag sen förstod att Nille var lika förälskad som jag började min själ att le och det kändes som om jag fick lusten att leva tillbaka. Detta var lördagen den 30 maj. Söndagen den 31 maj tog vi med mina föräldrar på visningen. De var här för att fira Mors Dag och vi överraskade dem med detta. Onsdagen den 3 juni var paradiset vårt.
VILKEN KÄNSLA!

Jag bara vet att jag kommer att vara lycklig här ute…


Huset går helt i vitt inomhus. Jag som alltid älskat orientaliska färger, sten, rostiga järnsaker och grovt trä fick som en rak höger av Mohammed Ali. Jag ville bara ha allt i vitt! Jag har många gånger gått förbi Phillies och tänkt… över min döda kropp att jag köper allt detta krimskrams och fattigmanssilver och nu är jag helt förälskad i denna stil. Jo det är en stil och den kallas Shabby Chic. Jag hade verkligen ingen aning. Nu går hela min semester till att måla om våra möbler i vitt och att läsa underbara bloggar om denna fantastiska livsstil för det är det så det är. Fattar ni hur många underbara bloggar det finns på Internet om detta vita liv? Det är lika förvånande som att jag, Len Loof, skulle vilja go mainstream och leva i ett dockhus.
Nja kanske inte förresten…

Nille skriver en underbar blogg om våra goa katter Humle & Dumle som han kallar för Rene Kattastråfen. Han tog en rolig bild innan vi började måla om lavoaren och sa visst nåt om att skita i det blå skåpet… Hahaha!
Några dagar senare var det dags att måla mormors gamla bord som jag fick när jag var 17. De hade precis blivit kastrerade och var lite vingliga men de skulle vara med! Även om tratten satte stopp för det mesta.


Så här ser vårt kök ut för tillfället!!

Lavoaren är numer vit och mormors bord är grundmålat liksom benen till köksbordet.

Här står resten av köksbordet i den gamla soffan som också väntar på att bli vit och fin.
Spegeln fick sej ett lyft och den fula vasen som jag aldrig gillat målade Nille vit och se… då dög den plötsligt. Konstigt! Vad är det inom mej som behöver allt detta vita? Kan det vara år av mörker i Haga?

- njuter i all min högblanka vithet!

18 juli 2009

Drömmen tar sin början...

Varför vill människor blogga?
Vad är det som driver dem?

När jag skulle namnge denna blogg fick jag verkligen tänka till.
Len i Uggledal? det blev fult med teckensnittet jag ville använda. UggledaLen då? Nääää! Billdalskärringa eller Kärringa i Billdal eller varför inte Häxan i Billdal? Nja.. det sista lät för likt gynekologen i Askim! Minns ni den TV-serien? Nej det fick bli något som speglade min längtan och lite av vad denna blogg kommer handla om.
Dreams of Clematis... Drömmar om Clematis...

Gud som jag längtar efter att plantera min vita vackra Clematis mot min spalje av armeringsjärn!

Jag har nu 3 bloggar, en hemsida och en sida på Facebook.
Är det normalt att vilja exponera sitt liv på detta sätt?
Jag lämnar ju ut hela mitt liv i bilder och med avslöjande text för alla som kan svenska.
Men... inom mej växer en önskan att få börja skriva om min resa till det lilla huset i Uggledal (underbart att få skriva på svenska denna gång...) Vad vi gör och hur de vindlanda vägarna går till den lilla underbara bullerbyn som vi ska flytta till. Fast inte bara om flytten. Det blir nog en hel del om Humle & Dumle (katterna), renovering, min längtan efter en egen trädgård, utbildningen jag börjar i höst och djupa tankar om livet.

Inom mej brinner en längtan att få dela med mej av det mirakel jag kallar mitt liv.
Kära läsare... ni kommer verkligen inte få läsa allt!
Vissa hemligheter vilar djupt i mitt hjärta. Somliga mycket kära, andra dödligt hårdhänta mot hjärtat...

Jag hoppas ni kommer njuta lika mycket av läsningen som jag kommer göra av att skriva den.
Glöm inte kommentera!!

- njuter av sommarnatten i Haga... så länge